Het Amerikaanse raspaard van Ford. De Ford Mustang blijft een bijzondere verschijning om tegen te komen. Wanneer bij ons dan ook de uitnodiging op de mat verscheen, om de wereldrecordpoging bij te wonen, was de keuze snel gemaakt. Op naar België!

Maarliefst 1.326 Ford Mustangs hebben op de Ford-testbaan in het Belgische Lommel, net over de Nederlandse grens, een nieuw wereldrecord gevestigd voor de langste Mustang-parade ooit. Het vorige record, 960 Mustangs bij elkaar, werd in 2017 neergezet in Mexico. De reden van dit festijn en deze nieuwe wereldrecordpoging, is de 55ste verjaardag van de Ford Mustang. Vanuit heel Europa zijn de Mustang-eigenaren opgeroepen om zich aan te melden, en ze zijn ook zeker in grote getalen gekomen! Alle Mustang generaties van 1964 tot 2019 waren aanwezig op het terrein. De Mustang-eigenaren kwamen uit zowat alle hoeken van Europa, namelijk: 746 Mustangs uit België, 232 uit Duitsland, 136 uit Nederland, 75 uit het Verenigd Koninkrijk, 68 uit Frankrijk, 53 uit Luxemburg en nog enkele uit Zwitserland, Monaco en Polen.

Ford maakte er een compleet evenement van door de Mustang-eigenaren een choreografie uit te laten voeren, van tegelijkertijd toeteren tot aan het aan/uit zetten van de koplampen. Het feest werd compleet met het optreden van de Vlaamse zanger Günther Neefs en met als kers op de taart: een fly-over door de P51 Mustang en de ‘Belgian Red Devils’ stuntvliegers. Daarnaast werd er ook een minuut stilte gehouden voor de ‘geestelijke vader’ van de Ford Mustang, Lee Iacocca, die enkele weken geleden is overleden.

Na de choreografie verlieten alle auto’s in een lange parade de Ford-testbaan. Wat een geweldig gezicht was dat om te aanschouwen! Normaal gesproken is het geen pretje om in de file te staan, of om er naar te kijken. Dat was vandaag geen enkel probleem natuurlijk, met al dat moois om je heen.

Dank gaat uit naar Ford Nederland voor de uitnodiging voor dit ongelofelijk indrukwekkende evenement!

De video die wij gemaakt hebben van deze dag check je hier: