Wanneer je met anderen praat over Audi en de RS modellen, gaat het gesprek al snel richting het meest bekende en populaire Audi RS model: de Audi RS6. Maar houdt de wereld dan echt op bij de Audi RS6? Zeker niet! Wij gingen op pad met een heerlijk samengestelde Audi RS5 Coupé. Hoe dat was? Dat lees je hier!

Eerst de video kijken en dan verder lezen? Klik dan hier!

Geloof je in liefde op het eerste gezicht? Dan moet je echt even een blik werpen op deze “Nardo Grey” uitgevoerde Audi RS5 Coupé! Jazeker, deze auto laat bij menig autoliefhebber het hart een stuk sneller kloppen. De singleframe-grille met RS-honingraatpatroon, de 15 mm bredere wielkasten, de zwarte sierlijsten, carbon onderdelen, de kont met de twee dikke ovale uitlaten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is echt een brute wagen om te zien!

Waar de vorige generatie RS5 nog een dikke V8 onder de motorkap had liggen, moet deze generatie het doen met een 2.9 L V6 met twee turbo’s; die goed is voor dik 450 PK. Audi heeft de keuze gemaakt voor een geblazen variant van de V6 om uiteraard te kunnen streven naar een lager brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot. Wat een leuke bijkomstigheid is van de turbo’s is dat de auto maar liefst 600 NM aan koppel levert! Wat in de praktijk echt zeer goed te voelen is wanneer er al slechts met de grote teen het gaspedaal ingedrukt wordt.

Wanneer je vol gas gaat met de RS5 kun je (op papier) binnen de vier seconden de 100 km/u op de teller hebben staan! Dat is te danken aan onder andere het launch control systeem in de auto, de vierwielaandrijving (quattro), het vermogen van 450 PK / 600 NM en natuurlijk de bloedsnelle achttraps vesnellingsbak. Om precies te zijn: 3,9 seconden voor de 0-100 sprint. Met een topsnelheid van 250 km/u. Wil je toch net even een stukje harder kunnen voor wanneer je via Duitsland naar je vakantiebestemming rijdt met de RS5? Dat kan. Voor 2000 euro extra gaat de begrenzer van 250 naar maximaal 280 km/u.

Hebben!

Het enige wat je nu eigenlijk nog moet weten: waar kan ik mijn handtekening zetten om deze bolide te kopen? Dat kan bij het Ames Occasioncentrum in Zwijndrecht. Daar staat de auto te blinken in de showroom, wachtend op zijn nieuwe baasje!

Dank gaat uit naar Ames voor het beschikbaar stellen van deze geweldige Audi RS5 Coupé.

Fotografie en video: LAB Automotive