Ons verhaal

Hi, ik ben Koen! Oprichter en eigenaar van CarspotsNL, met ruim 81.000 volgers op social media een van de grootste Nederlandse online autokanalen van het moment! Hoe het allemaal is begonnen? Dat vertel ik je hier!

Van kinds af aan heb ik al een onwijze passie voor alles wat met auto’s te maken heeft. Zelfs een ritje op de snelweg was voor mij al een groot feest, je weet immers nooit wat je tegen kan komen! Ik was er altijd al veel mee bezig.

Naarmate ik wat ouder werd en een bijbaantje kreeg, besloot ik om van mijn zuurverdiende centen mijn eerste eigen spiegelreflexcamera te kopen. Het was de Canon EOS 1100D. Ik was helemaal in de wolken toen ik deze gekocht had. Daarom ging ik er ook direct mee aan de slag. Van foto’s maken tijdens vakanties of op verjaardagen, mijn camera kwam overal tevoorschijn.

Autospotten

Steeds vaker ging ik uit school het stadscentrum van Rotterdam in. Camera in de hand en tas op mijn rug. Ik maakte veel meters en kamde heel het centrum uit. Waarvoor? Auto’s natuurlijk! Voor mij begon het echt een sport te worden om op jacht te gaan naar dure, snelle, mooie en bijzondere auto’s. Doordat ik mijn eigen camera had maakte ik veel foto’s daarom maakte ik een Instagram account aan, met de naam CarspotsNL. Hier deelde ik al het moois wat ik tegenkwam in het centrum van Rotterdam en soms ook daarbuiten.

Doordat ik dagelijks heel actief was op het Instagram kanaal, groeiden het aantal volgers ook steeds harder. Ik vertelde het dan ook aan iedereen om mij heen toen ik de 1.000 en de 1.500 volgers bereikt had. Niet normaal!

Samen sterk

Toen ik in de eindexamenfase van de middelbare school zat had ik steeds minder tijd om zelf erop uit te gaan met mijn camera. Tegelijkertijd, kreeg ik steeds vaker foto’s van mooie en bijzondere auto’s opgestuurd van anderen, via DM of mail. Daar was de sleutel tot succes ontstaan. Steeds vaker deelde ik foto’s die ik opgestuurd kreeg met mijn volgers. Het waren foto’s (spots) vanuit het hele land. Steeds meer mensen zagen dat er foto’s gedeeld werden op CarspotsNL die door anderen gemaakt waren en besloten daarom ook zelf foto’s te gaan sturen. Op deze manier is het balletje gaan rollen. Tot op de dag van vandaag stroomt de inbox vol met foto’s en video’s van auto’s die door het hele land gespot worden.

Inmiddels zijn we een leuk aantal jaar verder en zitten we dus op de 81.000 volgers op Instagram (en ruim 1.000 op Facebook)! Samenwerkingen met Mazda Nederland, Ford Nederland en noem maar op. Dat had ik zelf echt nooit, maar dan ook NOOIT durven dromen.

Deze website is in het leven geroepen, zodat jullie alle mooie verhalen en blogs kunnen lezen van alles wat ik meemaak omtrent auto’s, je blijft op de hoogte van het laatste nieuws uit autoland, je kan zien wat er gespot wordt door het hele land en wanneer er toffe auto evenementen plaatsvinden.

Daarnaast is er ook een vliegende start gemaakt met YouTube waar inmiddels de eerste video online staat, die je zeker niet wil missen!

Interesse om samen te werken? Neem contact op!