Het seizoen van de ochtendnevel, de paddenstoelen, de spinnenwebben en de prachtige bomen met hun kleurrijke bladeren, en het seizoen waarin de zon zich ook nog af en toe heerlijk laat zien. Jazeker, het is herfst. Waar beter kun je dit seizoen op en top ervaren als in de Belgische Ardennen. Met zijn bosrijke omgeving samen met de idyllische geur van de stevig opgestookte open haarden die in de lucht hangt. Nu missen we alleen nog 1 ding. Een beest van een auto, die zich helemaal thuis voelt in deze ruige maar toch ook schitterende omgeving, en die jou de ongebaande wegen kan laten zien!

De auto waar we het over hebben is, zoals je door de titel wellicht al had kunnen raden, de Ford Ranger. En dan niet zomaar eentje. Nee. Wij mochten namens Ford Nederland op pad met de dikke Wildtrak uitvoering. Maar daar later meer over. Want over de Ranger zelf valt natuurlijk al genoeg te vertellen. Om maar te beginnen met het feit dat de Ford Ranger de bestverkochte pick-up truck van Europa is!

De nieuwe Ford Ranger is voorzien van goede hoeveelheid nieuwe technische snufjes. Denk hierbij aan veiligheidssystemen zoals Intelligent Speed Limiter en Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie. Active Park Assist, Lane-Keeping Alert, Lane-Keeping Aid, Adaptive Cruise Control met Forward Alert, verkeersbordenherkenning, parkeersensoren voor- en achteraan, een achteruitrijcamera en Electronic Stability Control met Trailer Sway Control. Een intelligente pick-up truck dus!

De nieuwe Ford Ranger is leverbaar in 5 verschillende versies, namelijk: XL, XLT, Limited, Wildtrak en Raptor. De auto waar wij mee op pad mochten is de Wildtrak (Super Cab) versie. Deze is voorzien van de 2.0L EcoBlue dieselmotor die goed is voor 213 PK. De 500 NM aan koppel kwamen ook goed van pas op de modderige en steile wegen in de Belgische Ardennen. Nee, de auto schoonhouden is niet helemaal gelukt. Maar dat kon je waarschijnlijk wel raden.

Wanneer je kiest voor de Wildtrak versie van de nieuwe Ford Ranger, is je pick-up truck onder andere voorzien van 18 inch lichtmetalen velgen, kunststof gegoten treeplanken met titaniumeffect inzetstukken, aërodynamische sportstang met geïntegreerde laadbakverlichting, grille en portierhandgrepen met titaniumeffect en stalen opstap achter, dakrails met aluminiumafwerking, elektrisch verstelbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels met titaniumeffect, trottoirverlichting en richtingaanwijzers. Hij is goed aangekleed, zoals je kunt zien!

Wat betreft de binnenkant, is de Wildtrak voorzien van het welbekende SYNC 3 systeem waarmee je extra’s zoals Apple Car Play ter beschikking hebt. Het touchscreen is 8” groot en naar onze mening zeer goed bedienbaar. Daarnaast zit je lekker hoog in de gedeeltelijk met leer beklede stoelen. Het feit dat het om een Wildtrak versie gaat, wordt ook niet onder stoelen of banken geschoven en is duidelijk zichtbaar met logos hier en daar. De ambient interieurverlichting maakt het plaatje ook aan de binnenkant helemaal compleet.

Wij kunnen concluderen dat de Ford Ranger een geweldige pick-up truck is voor allerlei gebruik. Het is en blijft een echt werkpaard voor wie geen klus te gek is. Al zit je in het diepst van de bossen van de Belgische Ardennen of ga je gewoon de wekelijkse boodschappen halen, de Ranger is jouw redder in nood en grootste kameraad.

Hartelijk dank aan Ford Nederland voor het beschikbaar stellen van deze geweldige alleskunner.