Nieuws

 • door
  Audi presenteert met zijn RS5 Sportback een nieuwe variatie op een bekend thema: vierwielaandrijving en veel vermogen in een coupé-carrosserie. Ditmaal echter met een zescilinder bi-turbomotor als bron van vreugde.
 • door
  BMW vond vorig jaar in Zuid-Afrika de auto terug die gezien kan worden als de oervader van alle BMW M-modellen. Deze 530 MLE is gekocht en inmiddels compleet gerestaureerd.
 • door
  Ik vraag mij af of trams een rood licht aan de voorzijde kunnen krijgen dat brandt als de tram stilstaat bij een halte. Als je met een voertuig linksaf wil slaan, kun je moeilijk zien of de tram weer in beweging komt. Ook als voetganger sta je om die reden vaak te treuzelen. —Pieter Timmermans
 • door
  De Belgische politie waarschuwt voor oplichters op Facebook die je willen doen geloven dat je een Jeep Grand Cherokee SRT kan winnen. Ook in Nederland zijn mogelijk talloze mensen slachtoffer.
 • door
  Een Amerikaanse vrouw die een verbrande geur opmerkte nadat ze thuis met haar auto vertrok, zette die snel aan de kant en stapte uit. Onder de motorkap wachtte haar een verrassing. Eekhoorntjes hadden er een voorraad verstopt van minstens 200 walnoten.
 • door
  Negen jaar geleden was de Nissan Juke de eerste SUV coupé in de compacte klasse. Zijn voornaamste attractie was het bolronde, clowneske uiterlijk. Wie daarvoor viel, kreeg de hoge zitpositie als bonus. De nieuwe Nissan Juke oogt nog steeds opvallend, maar biedt ook serieus vermaak.
 • door
  Twintig jaar lang wist Blik op de Weg op de Nederlandse televisie te scoren, maar toen in 2011 het programma aan een einde kwam, betekende dat ook het einde van Leo de Haas’ carrière. Gisteravond schoof de voormalig presentator aan in De Wereld Draait Door. Daar vertelde hij ‘tegenwoordig op een vrachtwagentje te rijden’. ,,Ik […]
 • door
  Onlangs legde u uit waarom er op een witte kentekenplaat geen NL- of EU-aanduiding zit en dat je daar ook geen NL- of EU-sticker op mag plakken. Dat klopt, maar bij gebruik buiten Nederland moet er op de aanhanger of fietsendrager met witte plaat wel degelijk zo’n ‘ouderwetse’ NL-sticker zitten. Die moet ervoor zorgen dat […]
 • door
  Het irriteert mij dat de Duitse automobilist op driebaanswegen bijna altijd op de middelste baan blijft rijden. Is dat een regel in Duitsland? Of weet diegene niet dat het wel fijn is als je naar de rechterbaan gaat? —Peter van Geene
 • door
  Peugeot wil hogerop met de nieuwe 208, die voor het eerst ook als volledig elektrische auto leverbaar is. Hij overtuigt inderdaad in veel opzichten met zijn kwaliteit, concludeert onze autoredactie na een eerste kennismaking.