Nieuws

 • door
  Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag geprobeerd in Landsmeer een ramkraak te plegen met een rode Canta. De brommobiel raakte daarbij beschadigd.
 • door
  De directie van een automuseum in de Amerikaanse staat Illinois weigert een Dodge Charger uit de tv-serie ‘The Dukes of Hazzard’ uit de collectie te halen. De auto is in opspraak geraakt tijdens de wereldwijde protesten tegen discriminatie en racisme. Bovenop de auto prijkt namelijk de vlag van de ‘Geconfedereerde Staten’, de zuidelijke staten die […]
 • door
  Een wegwerker in Australië kreeg deze week de schrik van zijn leven, toen hij een giftige slang in zijn auto ontdekte terwijl hij met honderd kilometer per uur over een snelweg reed. Het exemplaar bleek één van de dodelijkste slangen ter wereld te zijn.
 • door
  Heb je net een caravan of camper aangeschaft, kan je deze nergens stallen. Nu er sinds de uitbraak van corona meer worden verkocht neemt de vraag naar stalling toe. Maar daar neemt het aanbod juist af. Wachtlijsten zijn het gevolg.
 • door
  Nederland is na Singapore wereldwijd het best voorbereid op de komst van de zelfrijdende auto. Dit blijkt uit een analyse van adviesbureau KPMG. Nederland heeft volgens de onderzoekers een goed onderhouden wegennet en een fijnmazig laadnetwerk voor elektrische auto’s.
 • door
  Nieuwe auto’s zijn gemiddeld 5,4 procent minder zuinig dan wordt opgegeven door de fabrikanten, zo beweert de Britse consumentenorganisatie WhatCar in de Daily Mail. De onderlinge verschillen zijn groot. Sommige auto’s verbruiken tot 20 procent meer dan vermeld.
 • door
  In deze nieuwe wekelijkse rubriek vertellen lezers over de auto van hun keuze. Deze keer Paul Brouwers, die als uitbater van een chique herenmodezaak niets moet hebben van moderne auto’s. ,,Dat nieuwe spul lijkt allemaal op elkaar. Daar zit geen ziel in.”
 • door
  Een kleine oude man met een Duits accent. Anton van Zanten oogt niet als een held, maar zijn uitvinding redde wel het leven van tienduizenden automobilisten. Door zijn ESP raakt bijna geen auto nog in de slip. ,,Geen enkele autofabrikant wilde mijn uitvinding hebben.’’
 • door
  Bij autofabrikant Aston Martin is het eerste, gloednieuwe exemplaar van de legendarische auto van James Bond van de band gerold. Het betreft een ‘remake’ van de klassieke DB5, inclusief de accessoires die 007 in zijn filmavonturen in de jaren 60 gebruikte, zoals verwisselbare kentekenplaten en boordmitrailleurs.
 • door
  Op 28-jarige leeftijd nam Manon van Opdorp (40) de Van Opdorp Transportgroep in Sas van Gent over van haar vader. Dat was niet haar droom, maar door zijn terminale ziekte, haar liefde voor hem en een groot verantwoordelijkheidsgevoel sprong ze in het diepe. Ze worstelde, kwam boven en bouwde, als vierde generatie aan het roer, […]